Annons

Annons

Ugnsbakad kolja med gräslökssås

Ugnsbakad kolja med squash och krämig gräslökssås. Läcker och lättlagad vardagsmat när den är som bäst!

Kolja med gräslökssås recept

Kolja med gräslökssås – recept

4 personer

600 g koljafilé
salt och vitpeppar
1 squash
olivolja
Gräslökssås:
2 ½ dl mellangrädde
1 dl vatten
ca ½ dl klippt gräslök
rivet skal av 2 citroner
1 fiskbuljongtärning
salt och vitpeppar
Servering:
4 port råris, gärna rött
hyvlad squash

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka riset.
3. Gräslökssås: Vispa ihop grädde, vatten, gräslök, citronskal, buljongtärning, salt och peppar i en ugnsform.
4. Lägg fisken i formen, salta och peppra. Tillaga i ugnen 12–15 minuter.
5. Hyvla squashen med osthyvel
eller potatisskalare. Koka squashen
försiktigt i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet. Ringla över lite olja. Servera till fisken tillsammans med gräslökssås och råris.

Av Åsa Swanberg

Foto: Ludwig Swanberg

Prova också:

Panerad torskrygg med tomatsås

Torsk med örter och skirat smör

Läcker fisksoppa toppad med räkor


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…