Annons

Annons

Kom igång med nya motionsflugan!

Nya motionsflugan-en klocka.

Förr var det svett och hård träning som gällde. Nu är det träningsarmband som ska få oss i form.

Har du tappat motivationen till att röra på dig? Då kanske ett aktivitetsarmband kan vara något för dig. Där får du veta hur mycket du ska röra på dig varje dag för att må bra och främja hälsan. Du får ett dagligt mål och när du nått det får du beröm och glada hejarop.

Annons

I vintras utnämndes träningsarmbandet till årets Julklapp och det är inte konstigt.
Träningsarmband har blivit en fluga som används av folk i alla åldrar.
Man kan ju undra över hur mycket ett armband kan hjälpa dig att komma igång med träningen?
– Huvudsyftet med armbandet Polar Loop är att motivera till mer aktivitet och motion i vardagen. Det är inte gjort för högpresterande atleter utan för vanliga människor, som månar om sin hälsa, säger Marianne Söderlund på Polar.
Det finns många armband på marknaden och det kan vara svårt att veta vilket man ska välja, men vare sig man jobbar eller är pensionär så är ett armband med enkla funktioner det bästa. Du laddar armbandet med information om dig själv: kön, ålder, vikt, längd och hur mycket du rör på dig varje dag.
– Baserat på dessa data får du ett mål som visar hur mycket du ska röra på dig varje dag. Via armbandet kan du hela tiden följa hur mycket du har kvar för att nå ditt mål. Armbandet känner av armens rörelsemönster och kan på så sätt tolka hur intensivt du rör dig. Alla aktiviteter som du gör under en dag omvandlas till steg och det mäter även din kaloriförbrukning, säger Marianne Söderlund.

– Även de som aldrig använt något liknande kan enkelt förstå det här. Det handlar om att ta hand om sin hälsa och må bra varje dag och vardagsmotionen är oerhört viktig för hela kroppen och speciellt för hjärtat, säger Marianne.

Av Jessika Devert Foto: Polar


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…