Annons

Annons

Konstnärens fina ord om kronprinsessan: ”Utstrålar värme och medkänsla”

Konstnären Eva Paradis driver välrenommerade Paradisverkstaden på Öland tillsammans med sin familj. Lagom till kronprinsessan Victorias födelsedag skapade Eva en alldeles speciell gåva.

Konstnären Eva Paradis gav Victoria en personlig skulptur på 40-årsdagen. En squash i lera med ett skaft som strävar uppåt. Den är tänkt som en symbol för kronprinsessans generösa hjärta och tydlighet.

Annons

– Formen är inspirerad av kronprinsessan Victorias utstrålning. En kvinna som utstrålar värme och medkänsla i kombination med stor integritet, berättar Eva.

Och Eva Paradis bör ju veta, de har träffats en hel del genom arbetet sedan Victoria var helt ung.

Paradisverkstaden på Öland – en kunglig hovleverantör

Paradisverkstaden på Öland, som Eva driver tillsammans med familjen, är nämligen kunglig hovleverantör sedan 1986. Hon minns att Victoria tidigt intresserade sig för de specialbeställda gåvor hon skulle överlämna på sina resor. Och åren flyger snabbt, nu är ju kronprinsessan en nybliven 40-åring och omåttligt populär.

Eva passade på att ge den personliga gåvan till henne vid mottagningen på Solliden.

– Hon såg väldigt glad ut och sa att hon tyckte om den, säger Eva i anspråkslös ton och tillägger att hon inte tar för givet  att kronprinsessan väljer att ha skulpturen framme.

Eva Paradis från Paradisverkstaden har formgett den vackra vasen. Bild: Paradisverkstaden

Men när Victoria fyllde 25 gav Eva Paradis henne ett stort handgjort ägg i guld och vitt. Och det placerade hon i sitt ämbetsrum på Slottet. Så gissningsvis hittar födelsedagsbarnet en väl synlig plats även för ”squashen”.

Högtidsgåvan är skulpterad i lera och glaserad i skiftande blåtoner, som ser lika vackert ut som det låter. Det gröna skaftet symboliserar det jordnära och ursprungliga.

I anslutning till skulpturen följer Eva Paradis upp formspråket med en vas i samma glasyrtoner som därmed glider från vitt till ljust blått, violett och plommon.

– Jag har tänkt på Victorias klädstil. Hon är ingen rosa prinsessa, utan mer sober och elegant, förklarar Eva.

Skulpturen finns som samlarobjekt

Det är dock inte bara kronprinsessan Victoria som har möjlighet att njuta av de fina formerna och färgerna i skulpturen. Paradisverkstaden har även lanserat en kollektion i limiterad utgåva. Ett perfekt samlarobjekt för alla som vill minnas det stora jubileumsåret.

Kollektionen består av en vacker vas, en ljusstake samt en liten söt burk i samma vackra stil som skulpturen som kronprinsessan fick av Eva Paradis.

Klicka här för att se kollektionen och köpa din favorit till ett fantastiskt pris!

Begränsad upplaga: Beställ din favorit från Året Runt redan i dag!

Text: Kristina Svedsell, svenskdam.se

Denna artikel är framtagen i samarbete med Aller Media shop. Samtliga länkar leder till en sida där du kan köpa produkterna.

Läs också:

Kronprinsessan Victorias mest minnesvärda 40-årspresenter

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…