Annons

Annons

Korvbröd

Lena Söderström, matjournalist och kokboksförfattare: "Om man kan baka hamburgarebröd, då kan man väl också fixa eget korvbröd Jag vill kunna servera korv i extra lyxigt bröd, med briocheliknande smak. Jag har alltid flera sorters korv och hembakat korvbröd i frysen. Det finns inget godare än doften av nygrillad korv och nybakat bröd."

Korvbröd
14-16 bröd
75 g smör
2 1/2 dl mjölk
1/4 pkt färsk jäst
1/2 ägg
1 msk strösocker
1 tsk salt
6-7 dl vetemjöl + 1 dl vetemjöl till utbakningen

Pensling och garnering:
1 litet ägg
sesamfrö
flingsalt

Annons

Lena Söderström

Smält smöret i en liten panna. Ta pannan från värmen och blanda i mjölken. Häll blandningen i en bunke (använd gärna en köksmaskin, monterad med en kniv). Blanda i ägg, salt och socker, låt svalna till, 37°. Smula ner jästen, och rör om så att den löser sig i spadet.
Tillsätt mjölet och kör till en smidig deg mjuk deg. Knåda degen i maskin ca 5 minuter eller för hand ca 10 minuter. Låt jäsa ca 45 minuter under bakduk.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i två delar. Rulla ut varje del och skär i 7-8 lika stora bitar. Forma bitarna till bullar och rulla sedan varje bulle till ett avlångt korvbröd.
Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper, pensla dem med ett uppvispat ägg, toppa med sesamfrön och flingsalt, (se bild) och låt jäsa utan bakduk ca 30 minuter.
Grädda i mitten av 250° varm ugn ca 8 minuter. Låt svalna på ett galler under bakduk.

Tips! Korvbrödet kan frysas. Perfekt att plocka fram när man får oväntat besök!

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…