Annons

Annons

Kotletter i broccoli- och ädelostsås

En broccoli- och ädelostsås, en utmärkt smakkompis till den stekta fläskkotletten.

 

Kotletter i broccoli- och ädelostsås

4 personer
4 kotletter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk + 1 msk smör
3 schalottenlökar
21/2 dl grädde
1 dl vatten
1 dl vitt vin
2 msk kalvfond
200 g broccoli
140 g gräddädel/blåmögel
ost
2 dl babyspenat
Garnering:
1/2 dl finhackad persilja
spenat
Servering:
kokt eller pressad potatis

Annons

1. Krydda kotletterna med salt 
och peppar.
2. Stek kotletterna i en stekpanna med 2 msk smör, ca 2 minuter per sida. Ta upp kotletterna.
3. Skala och finhacka löken och fräs den blank och smidig utan att den får färg i stekpannan i 1 msk smör.
4. Späd med grädde, vatten, vin och fond ,och låt koka ett par minuter.
5. Ansa broccolin och dela i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten. Sila bort vattnet.
6. Smula ner osten i såsen och lägg ner kotletter och broccolibuketter. Smaka av med salt och peppar. 
Vänd ner spenatbladen.
7. Vid servering: Strö över finhackad persilja och servera med kokt eller pressad potatis.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Fläskfilé med dillpesto

Kasslergratäng med broccoli och ädelostsås

Kyckling 
med ädelost och valnötter

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…