Annons

Annons

Kotletter i broccoli- och ädelostsås

En broccoli- och ädelostsås, en utmärkt smakkompis till den stekta fläskkotletten.

 

Kotletter i broccoli- och ädelostsås

4 personer
4 kotletter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk + 1 msk smör
3 schalottenlökar
21/2 dl grädde
1 dl vatten
1 dl vitt vin
2 msk kalvfond
200 g broccoli
140 g gräddädel/blåmögel
ost
2 dl babyspenat
Garnering:
1/2 dl finhackad persilja
spenat
Servering:
kokt eller pressad potatis

Annons

1. Krydda kotletterna med salt 
och peppar.
2. Stek kotletterna i en stekpanna med 2 msk smör, ca 2 minuter per sida. Ta upp kotletterna.
3. Skala och finhacka löken och fräs den blank och smidig utan att den får färg i stekpannan i 1 msk smör.
4. Späd med grädde, vatten, vin och fond ,och låt koka ett par minuter.
5. Ansa broccolin och dela i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten. Sila bort vattnet.
6. Smula ner osten i såsen och lägg ner kotletter och broccolibuketter. Smaka av med salt och peppar. 
Vänd ner spenatbladen.
7. Vid servering: Strö över finhackad persilja och servera med kokt eller pressad potatis.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Fläskfilé med dillpesto

Kasslergratäng med broccoli och ädelostsås

Kyckling 
med ädelost och valnötter

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…