Annons

Annons

Köttbullar med kryddpeppar och kanel

Kryddpeppar och kanel gör köttbullarna ännu godare!

Köttbullar med julkryddning

6–8 bufféportioner
500 g blandfärs
3/4 dl havregryn
1 ½ msk potatismjöl
1 1/2 dl standardmjölk
1 ägg
1 ½ msk finriven gul lök
2 tsk kalvfond
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
½–1 krm mald kryddpeppar
½ tsk mald kanel
2 msk smör till stekning
Garnering:
lingon och lingonblad

Annons

1. Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt stå och svälla en liten stund.
2. Tillsätt ägg, riven lök, kalvfond, salt, svartpeppar, kryddpeppar och kanel i bunken. Tillsätt färsen och blanda till en smidig smet.
3. Olja händerna och rulla smeten till köttbullar. Placera dem på ett bakplåtspapper.
4. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar på medelvärme. Tänk på att inte steka för många åt gången. Skaka pannan så att köttbullarna får fin färg runt om.
5. Garnera gärna med lingon och lingonblad vid servering.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Julköttbullar

Julkryddade köttbullar

 

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…