Annons

Annons

Köttfärsbiffar i svampsås

Saftiga köttfärsbiffar i en krämig svampsås och med lingon till. Lättlagad och väldigt gott!

Köttfärsbiffar i svampsås recept

Köttfärsbiffar i svampsås – recept

4 personer

Biffar:
500 g köttfärs
½ dl ströbröd
1 dl standardmjölk
1 ägg
½ riven gul lök
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk finhackad persilja
3 msk smör

Annons

Svampsås:
300 g champinjoner, kantareller eller blandsvamp
1 gul lök
1 msk smör
1 msk vetemjöl
4 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gilla Året Runt på Facebook

Garnering:
kryddgrönt (vi använde timjan)
lingon
svamp

Servering:
kokt potatis eller rostad klyftpotatis
rårörda lingon

1. Blanda ströbröd, mjölk, ägg, 
riven lök, riven vitlök, salt, peppar, och finhackad persilja i en bunke. Låt blandningen svälla i ca 5 minuter och blanda sedan väl med färsen.
2. Dela i 8 lika stora delar och forma till 8 biffar, det går lätt om du sköljer händerna i lite vatten. Hetta upp smöret i ett stekjärn och bryn biffarna runt om.
3. Svampsås: Ansa svampen och dela i mindre bitar om det behövs. Skala och finhacka löken.
4. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs lök och svamp blanka och smidiga. Pudra över mjöl, rör om och häll därefter över vatten, grädde och fond. Låt allt sjuda samman i ca 5 minuter.
5. Lägg ner biffarna i såsen. Låt allt sjuda samman i ca 8–10 minuter tills biffarna känns klara. Smaka av med salt och peppar.
6. Garnera med kryddgrönt. Strö över lingon och svamp vid serveringen. Servera med kokt potatis 
eller klyftpotatis och rårörda lingon.

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Svampgratinerade biffar med rostade rotfrukter

Kycklinggryta med kantareller och ädelost

Ädelostbiffar med svampsås


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…