Annons

Annons

Köttfärslimpa med rotfrukter

Middag som på mormors tid – köttfärslimpa, rotfrukter, gräddig sås och svartvinbärsgelé.

Köttfärslimpa med rotfrukter

4 personer
1 ägg
1 dl ströbröd
1½ dl matlagningsgrädde
1 gul lök
600 g blandfärs eller annan färs
salt och peppar
4 morötter
2 palsternackor
4 potatisar
2 msk rapsolja
Sås:
2 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond
1 msk soja
1 msk svartvinbärsgelé
Garnering:
1 dl hackad persilja
Servering:
svartvinbärsgelé

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda ägg, ströbröd, grädde och riven lök. Låt det svälla, 5 minuter. Tillsätt färs, salta och peppra 
och blanda väl.
3. Forma färsen till en rulle och 
lägg över i en ugnsform med 
bakplåtspapper i botten.
4. Skala morötter, palsternackor 
och potatis. Skär dem i klyftor
eller grova tärningar. Lägg rotfrukterna runt köttfärslimpan. Ringla olja över rotfrukterna. Tillaga i ugnen, ca 45 minuter.
5. Sås: Smält smöret i en kastrull. Strö över mjöl och rör
 om. Tillsätt grädde, fond, soja och gelé, och koka upp. Salta och peppra.
6. Vid servering: Strö över 
persilja och servera med 
gelé.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Köttfärspaj med bacon och paprika

Köttfärsbiffar i svampsås

Köttfärsgratäng med gnocchi

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…