Annons

Annons

Köttfärssås från Milano

medelhavsmat
Det finns lika många köttfärs­såser som kök i Italien. Den här goda såsen kommer från Italiens mode­mekka Milano.

4 personer
1 gul lök
1 vitlök
1 aubergine
1 röd paprika
300 g köttfärs
olivolja
2 dl köttbuljong
2 msk hackad färsk basilika
2 dl fint riven parmesanost
salt, svartpeppar
servera med:
pasta

Annons

Skala och hacka löken. Pressa vitlöken. Skär aubergine och paprika i bitar. Fräs lök, vitlök, aubergine och färs i en panna. Låt det få fin färg, blanda ner paprika, buljong och mynta. Krydda. Låt det sjuda ihop i några minuter. Rör ner parme­sanost. Servera med pasta.

Gilla Året Runt på Facebook

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…