Köttfärssoppa
med ostkräm
4 personer
1 gul lök
1/2 purjolök
5 potatisar
1 liten squash
3 tomater
500 g blandfärs
smör till stekning
3 msk tomatpuré
13 dl vatten
3 msk kalvfond
300 g majskorn
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk finhackad basilika
Ostkräm:
1 dl crème fraiche
1/2 dl riven ost
Garnering:
basilika
Servering:
baguette
pesto, finns färdig på burk
1. Skala och finhacka löken. Dela, skölj och skär purjolöken i fina
skivor. Skala och tärna potatisen. Skär squashen i fina tärningar. Tärna
tomaterna.
2. Bryn färsen i en gryta med smör. Tillsätt lök, purjolök, potatis,
squash och tomatpuré och fräs
i ca 2 minuter.
3. Tillsätt vatten, fond, majs och tomattärningar, och koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör ner basilika.
4. Ostkräm: Rör ihop crème fraiche och ost.
5. Vid servering: Toppa
soppan med ostkrämen och
garnera med basilika. Servera
med ugnsrostad baguette i skivor
och lägg på en klick pesto.
Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell
Prova också:
Köttfärslimpa med rotfrukter
Köttfärspaj med bacon och paprika
Köttfärsgratäng med gnocchi