Annons

Annons

Köttfärssoppa med sting

Att krydda med chili är både gott och trendigt. Nu visar forskning att det är nyttigt också, kryddstark och chilirik mat kan till och med förlänga livet. Möt hösten med vår varma, mustiga köttfärs- och quinoasoppa, full med sting!

grynx84 PERSONER

1/2 purjolök, skivad
1/2 röd chili, finhackad
lite olivolja
2 blekselleristjälkar, i bitar
2 morötter, i slantar
500 g krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 liter vatten
2 tärningar hönsbuljong
1 tsk paprikapulver, rökt
1 dl quinoa
1 burk majs, 140 g
300 g blandfärs
salt, peppar
1 paprika, i bitar

Annons

QUESADILLAS:
50 g Philadelphiaost
4 mjuka tortillabröd
1 1/2 dl tacosås

Stek purjolök och chili i lite olja. Låt bleksellerin fräsa med i grytan så att den blir mjuk. Tillsätt morot, krossade tomater, tomatpuré, vatten, buljong, paprikapulver och quinoa. Koka 15–20 minuter.
Rosta majsen i torr stekpanna tills den får färg.
Fräs färsen i olja. Salta och peppra. Rör ner majs, köttfärs och paprika i soppan.

Quesadillas: Bred Philadelphiaost på två av tortillabröden och täck med ett lager tacosås. Lägg på de återstående bröden. Stek på båda sidor i torr stekpanna så att de får färg.
Servera soppan med quesadillas, skurna i tårtbitar.

Tips!
Var försiktig när du rensar chilin. Råkar du gnugga ögonen kan det svida rejält. Tvätta händerna med tvål direkt efteråt, eller använd tunna plasthandskar.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell 

Fler goda soppor!

Köttfärs- och bönsoppa

Broccoli- och spenatsoppa

Räk- och fisksoppa

Värmande vintersoppa

Paprikasoppa med tortilla

Fisksoppa med saffransdoft

 

 

 

 

 

 

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…