Annons

Annons

Köttfärssoppa

Köttfärssoppa

4 personer:
2 morötter
2 palsternackor
1 squash
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 röd chili
500 g nötfärs
2 msk smör
12–13 dl vatten
1 burk krossade tomater
3 msk kalvfond
1 1/2 dl vispgrädde
kryddgrönt

Annons

Skala morötter och palsternackor. Riv morötter, palsternackor, squash och purjolök grovt.
Kärna ur chilin och paprikan, tärna i små bitar. Fräs köttfärsen i smöret i en stor gryta.
Vänd ner rotfrukter och grönsaker. Tillsätt vatten, krossade tomater och fond. Koka upp under omrörning.
Tillsätt grädden och låt allt bli varmt.
Salta och peppra. Garnera med kryddgrönt. Servera med ett gott bröd.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Här hittar du fler enkla recept att förgylla vardagen med.


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…