Annons

Annons

Krämig fläskfilégratäng med bacon och pasta

Fläskfilé och bacon är en god smakkombination, här tillsammans med pasta och en lyxig gratängsås med vitt vin.

Fläskfilégratäng med pasta

4 personer
400 g valfri pasta ex penne
olivolja
700 g fläskfilé
salt, svartpeppar
smör att steka i
140 g bacon, tärnad
1 röd paprika
1 purjolök
15 körsbärstomater i blandade färger
1 dl riven lagrad ost
färsk timjan till garnering

Annons

Gratängsås:
2 schalottenlökar
2 msk smör
2 dl vitt vin
3 msk kalvfond
3 dl vispgrädde
4 msk färskost

Kall parmesansås:
3 dl turkisk yoghurt
2 1/2 dl riven parmesanost
3 msk flytande honung
salt
1-2 msk klippt gräslök

Gilla Året Runt på Facebook

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Låt rinna av och ringla över lite olivolja.

Putsa köttet och skär i skivor. Stek köttet på båda sidor i smöret, salta och peppra. Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper.

Tärna paprikan, strimla purjolöken och fräs det glansigt utan att det får färg. Halvera tomaterna. Blanda pasta, bacon, paprika, lök och tomater. Fördela i en smord ugnsform.

Gratängsås: Finhacka löken och fräs mjuk och glansig. Tillsätt grädde, vin och kalvfond. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Klicka ner osten och låt den smälta ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Fördela köttet i ugnsformen och häll såsen över. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Garnera med lite timjan vid serveringen.

Kall parmesansås: Blanda samman yoghurt med riven parmesan och honung i en skål.
Vid serveringen klipp över gräslök och servera till gratängen.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell 

Recept: Fler goda gratänger med fläskfilé

Gratäng med fläskfilé

Recept: Fläskfilé med chili och soltorkade tomater – så gott!

Gratäng

Recept: Fläskfilégratäng med rotfruktsmos.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…