Annons

Annons

Krämig korv– och pastagratäng

Ella Nilsson, matskribent och matambassadör: "Människor kan vara så konservativa ibland. Det är svårt att locka dem att testa nya smaker. Pastagratäng gillar ju båda stora och små och då kan man blanda i och gömma lite nya ingredienser. I en gratäng ( du kan också variera med paj eller omelett) kan man dessutom använda överblivna korvbitar och pastaslattar, och bara krydda på ett nytt sätt - i mitt kök kan en sådan gratäng bli en riktig räddningsplanka!"

korvgratang

4 personer
I den här krämiga gratängen kan du använda alla dina korvfavoriter.
500 g blandade korvar, t ex chorizo, wienerkorv, bratwurst, stockholmare
1 gul lök
2 röda paprikor
10 körsbärstomater
2-3 msk smör + smör till formen och folien
3 dl grädde
2 dl mjölk
4 dl riven Västerbottensost
salt, nymalen svartpeppar
4 port kokad pasta (ej kokt 250 g)
1 förp babyspenat, ca 85 g
12-16 marinerade oliver
basilikablad
färskriven parmesan

Annons

Ella Nilsson

Sätt ugnen på 175 grader.
Skiva korven. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Dela tomaterna.
Fräs korvskivorna i smöret ca 1 minut och ta upp dem på en tallrik. Fräs lök och paprika i smöret som finns kvar i pannan ca 3 minuter. Tillsätt tomaterna och fräs ca 3 minuter.
Blanda grädde, mjölk och ost i en bunke, salta och peppra. Vänd ner pasta, spenat, de frästa grönsakerna, korv och oliver.
Häll blandningen i en välsmord ugnssäker form. Täck med smord aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Ta bort folien och grädda i nedre delen av ugnen ytterligare 15 minuter eller till gratängen fått fin färg. Toppa med basilikablad och färskriven parmesan.

Av Lena Söderström Foto Eva Hildén Smith

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…