Annons

Annons

Krämig kyckling- och pastagratäng

Ett recept med kyckling, pasta och bacon. Allt i en form, så gott och smidigt!

Krämig kyckling- och pastagratäng

Krämig kyckling- och pastagratäng

4 personer
Om du inte har Chili Explosion går det bra att ersätta med chili flakes eller mald chili. Ajvar relish är en paprikaröra som finns att köpa både mild och lite starkare.
4 portioner kokt pasta
3-4 msk olja
3 msk finhackade örter
4 kycklingfiléer
salt, svartpeppar
1 krm Chili Explosion (kryddblandning)
smör att steka i
140 g skivad bacon
1 gul paprika
6 salladslökar
150 g sockerärter

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Gratängsås:
1 1/2 dl ajvar relish
2 dl vispgrädde
1,5-2 dl vitt vin
1 dl kycklingbuljong
2 msk finhackad persilja
1 1/2 dl riven lagrad ost

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Blanda örter och olja och blanda med pastan.
Putsa kycklingen och dela i mindre bitar. Krydda med salt, peppar och Chili Explosion. Bryn kycklingbitarna runt om i smöret. Klipp baconet i mindre bitar och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.

Kärna ur och dela paprikan i tärningar. Ansa salladslöken och dela den i mindre bitar. Fräs lök och paprika blankt och smidigt utan att det tar färg.
Blanda ajvar relish med grädde, vin, buljong och finhackad persilja i en kastrull. Låt puttra ca 5 minuter. Koka sockerärterna och dela på mitten.
Blanda ihop pasta, lök, paprika och gratängsås och häll upp i en smord gratängform. Fördela kyckling, bacon och sockerärter i formen. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 12-14 minuter.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…