Annons

Annons

Krämig kycklinggratäng med rostad potatis

Vitlök, soltorkad tomat och basilika gör kycklingen sällskap i en kalasgod gratäng.

Krämig kycklinggratäng

4 personer

4 kycklingfiléer
1 msk smör
salt och peppar
4 soltorkade tomater i olja
1 dl basilikablad
2 dl vispgrädde
3 msk dijonsenap
1 msk majsstärkelse
2 vitlöksklyftor
1 dl crème fraiche
2 dl riven ost
200 g körsbärstomater
Garnering:
basilika
Servering:
rostad potatis

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Dela varje filé på längden och bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra och lägg över kycklingen i en ugnsform.
3. Strimla soltorkade tomater och basilika och strö över kycklingen.
4. Vispa ihop grädde, senap, majsstärkelse, riven vitlök och crème fraiche och häll i formen.
5. Strö över ost. Dela tomaterna 
och lägg i formen. Gratinera dem, 
ca 20 minuter. Garnera med basilika och servera med rostad potatis.

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Få kvar!
Grytunderlägg/hållare för surfplatta
Smidigt grytunderlägg och hållare för surfplattan i ett! Denna smarta hållare från Sagaform är tillverkad i silikon och kan användas både som grytunderlägg och stadigt ställ till din surfplatta. Ett perfekt och praktiskt tillskott i köket! Lätt att rengöra och tål att diskas i maskin.
Från: 199 kr

Gå till shopen


Pepparkvarn Mannerström
Exklusiv pepparkvarn från Mannerström som är hela 32 cm hög i högblank finish. Den är också mycket greppvänlig. Pepparkvarnen har keramisk kvarn av hög kvalitet. Snyggt förpackad i en elegant presentask som är trevlig att ge bort.
Från: 229 kr

Gå till shoppen

Prova också:

Kycklinggratäng med pasta och parmesan

Parmalindade kycklingfiléer med potatisgratäng


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…