Annons

Annons

Kristin Kaspersen efter ”Lill-Babs” begravning: ”Tusen, tusen tack för allt”

Barbro "Lill-Babs" Svensson hyllades med en minnesstund i Storkyrkan innan hon begravdes i sitt älskade Järvsö. Nu tackar dottern Kristin Kaspersen för allt stöd. "Den kärlek ni visar mamma och oss har stärkt och värmt", skriver hon på Instagram.

Barbro

Barbro ”Lill-Babs” Svensson begravdes i Järvsö kyrka den 28 maj 2018. Bild: IBL Bildbyrå

I början av april gick den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson bort i sviterna av hjärtsvikt och elakartad cancer.

Måndagen den 28 maj begravdes Barbro ”Lill-Babs” Svensson i Järvsö. I kyrkan, som rymmer 950 personer, var 500 platser reserverade för familj och vänner. Resten av platserna fylldes upp av allmänhet.

Annons

En mängd artister fanns på plats för att ta farväl. Artistkollegorna Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson var helt klädda i vitt som en hyllning till sin bortgångna vän.

Lasse Berghagen står vid kistan vid Barbro

Lasse Berghagen vid Barbro ”Lill-Babs” Svenssons kista. Bild: IBL Bildbyrå

Ex-maken Lasse Berghagen läste också den egenskrivna dikten ”Nu” vid ceremonin i Järvsö kyrka efter ett önskemål från dottern Malin Berghagen.

– Den handlar om att man försvinner bort och det man lämnar efter sig. Det är en kärleksdikt, säger han till Aftonbladet.

”Lill-Babs” minnesstund i Storkyrkan

Dagen innan begravningen hölls också en särskild minnesstund i Storkyrkan i Stockholm. Under hyllningsceremonin uppträdde artister som Sarah Dawn Finer, Nanne Grönwall, Alcazar, Peter Jöback, Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson. Barbros tre döttrar Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson framförde också sången ”Om du inte fanns”.

Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson vid minnesstunden i Storkyrkan i Stockholm.

Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson vid ceremonin i Storkyrkan i Stockholm. Bild: IBL Bildbyrå

Även i Storkyrkan läste Lasse Berghagen dikten ”Nu”.

– Det kändes helt rätt. Det var väldigt fint. Det var svårare i Storkyrkan för då hade jag Malin bara några meter framför mig. Så det var lite svårare rent känslomässigt men i Järvsö var det lugnt, säger han till Aftonbladet.

Under onsdagen skrev också Kristin Kaspersen ett känslosamt Instagram-inlägg där hon tackade för stödet.

”Tack alla ni som delat dessa dagar med oss oavsett var ni är, om ni följt det utifrån eller nära. Spelar ingen roll. Den kärlek ni visar mamma och oss har stärkt och värmt. 
Så även om det varit så mycket sorg senaste tiden har de här veckorna även varit extremt kärleksfulla, så tusen tusen tack för allt.”

Text: Helena Sjögren

Läs också:

Ann-Louise Hanson om vännen Lill-Babs: ”Det gick bara för fort”

Så var Lill-Babs begravning i Järvsö

Så minns vi Barbro ”Lill-Babs” Svensson


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…