Annons

Annons

Krusbärs- och jordgubbskaka

Baka en härligt somrig kaka med jordgubbar och krusbär! Perfekt för härliga fikastunder.

Krusbärs- och jordgubbskaka

Krusbärs- och jordgubbskaka

8–10 bitar
175 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 tsk salt
2 dl crème fraiche
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 g mandelmassa
½ liter jordgubbar
½ liter krusbär
1 dl röda vinbär
florsocker

Annons

Servering:
jordgubbar
vispgrädde

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret. Vispa ägg, socker och salt pösigt. Tillsätt smält smör och crème fraiche.
3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och riven mandel- massa och vänd ner i äggsmeten.
4. Ansa bären. Blanda halverade jordgubbar och krusbär. Spara några jordgubbar till garnering.
5. Häll hälften av smeten i springform eller pajform, 24 cm i diameter. Strö över hälften av jordgubbs- och krusbärsblandningen.
6. Häll över resten av smeten och strö på resten av bären. Grädda mitt i ugnen, ca 40 minuter. Låt svalna.
7. Vid servering: Toppa med jordgubbar och pudra över florsocker. Servera med vispad grädde.

Av Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mazariner med jordgubbar

Smulpaj med jordgubbar

Mjuk jordgubbskaka


Kommentera

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…