Annons

Annons

Krydda din egen snaps till sillen

Till midsommar kan det vara gott med en snaps eller två. Varför inte krydda ditt eget brännvin?

snaps

Så smaksätter du din snaps.

Snaps är för många ett klassiskt tillbehör på midsommarbordet. På Systembolaget finns det flera färdiga varianter, men att smaksätta brännvin efter sin egen stil och smak är betydligt roligare.

Annons

Här är våra 7 favoritsmaker:

1. Björnbärssnaps med mynta

Du behöver:

2 dl björnbär

1 stjälk färsk pepparmynta

2 stjälkar färsk mynta

50 cl vodka

Gör så här:

Blanda samtliga ingredienser i en flaska. Låt stå i 3 dagar och skaka 1-2 gånger om dagen. Sila och häll upp snapsen i serveringsflaska.

2. Hallonsnaps

Du behöver:

70 cl vodka

2 dl färska hallon

Gör så här:

Häll hallon och vodka i en flaska och skaka ett par gånger. Låt stå 1-2 dygn. Sila om du önskar en klar snaps.

3. Citron- och dillsnaps

Du behöver:

2 st dillkvistar

1 st citron

35 cl vodka

Gör så här:

Skölj citronen. Riv citronzest från hela citronen och blanda detta med dillkvistarna och vodkan. Skaka och låt stå 1-2 dygn. Sila och häll upp i en serveringsflaska.

4. Flädersnaps med äpple

Du behöver:

30 cl Hallands fläder

40 cl vodka

1 lime

1 rött äpple, oskalat

Gör så här:

Häll Hallands fläder och vodka i en flaska. Riv zesten från en limefrukt och skiva äpplet i stänger. Lägg i både limezest och äppelstänger i spritblandningen och låt stå i kylskåp i ett dygn. Sila och servera kall.

5. Beska droppar

Du behöver:

2 kvistar färsk malört (eller 2 tsk torkad)

70 cl vodka

5 cl torr sherry

Gör så här:

Tryck ner malörten i en flaska och häll i spriten. Låt stå i 3-4 dygn. Sila genom ett kaffefilter och häll upp i serveringsflaska.

6. Apelsin- och fänkålssnaps

Du behöver:

1/2 apelsin

1/2 vaniljstång

1 msk fänkålsfrön

35 cl vodka

Gör så här:

Skölj apelsinen och skär sedan en tunn spiral från skalet. Klyv vaniljstången och lägg den tillsammans med apelsinskal och fänkålsfrön i en flaska. Häll över vodka och låt stå i rumstemperatur 1-2 dagar. Sila och kyl snapsen innan servering.

7. Timjan- och citronsnaps

Du behöver:

35 cl vodka

2 kvistar citrontimjan

1 remsa citronskal

Gör så här:

Häll vodkan i en karaff och lägg i timjankvistarna. Lägg i citronskalet i spriten och låt stå i cirka 12 timmar. Ta bort citronskalet och servera snapsen kyld.

Fotokälla: Things we make & Honestly yum

Av Joel Lindhe

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…