Annons

Annons

Kryddig korv- och köttfärspaj

Ett enkelt och matigt recept!

köttfärspaj

Bjud på paj med köttfärs och kryddig korv.

4-6 personer
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 gul lök
2-3 kryddiga korvar, t ex chorizo
2 msk smör (att steka lök och korv)
ca 300 g köttfärs
2 msk smör (att steka köttfärs)
2 msk tomatpuré
1 dl majskorn
3 ägg
2 dl vispgrädde
3 msk finhackad persilja
1 1/2 dl riven lagrad ost
1 röd spetspaprika

Annons

Garnering:
persilja

Mixa mjöl och smör till en grynig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en degboll. Svep in i plastfolie och låt vila kallt ca 20 minuter.

Gilla Året Runt på Facebook

Sätt ugnen på 225 grader.
Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga botten. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Skala och finhacka löken. Skiva korven. Fräs korv och lök i smöret. Lägg åt sidan.
Fräs färsen i smör, tillsätt tomatpuré. Häll färs, korv, lök och majs i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och persilja och häll stanningen i formen. Strö över riven ost. Strimla paprikan och lägg överst. Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Tag ut, garnera med persilja och servera.

Tips! Pajen kan frysas.


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…