Annons

Annons

Kul inspiration till hemmet

Formexmässan i Stockholm fortsätter i flera dagar och det finns hur mycket som helst att titta på. Särskilt om man funderar på att göra om lite hemma.

kokssaker

Massor av nya roliga saker till köket fanns i Kikkerlands monter.

Om man vill vara ute i god tid inför julen i år, så finns det en hel del att hämta på Formex. Massor av montrar säljer bara julpynt, tomtar, stjärnor och plastgranar med belysning. Och fyra månader går fort…

Annons
jul

Julmys hos East Import.

Roligast är att gå runt och titta på vad formgivare har hittat på för nytt i olika material. Återbruk är ju en stor trend just nu och Marie-Louise Hellgren hade gjort en pall för Stolab av spillvirket som blir när Carl Malmstens klassiska stol Lilla Åland tillverkas.

spillvirke

Så här fint kan det faktiskt bli när man vara använder spillvirke.

Johanna Forsberg hade gjort en jättehäftig lampskärm av mässingsnät. Jag skulle kunna tänka mig att hänga den över köksbordet och ha en massa gamla mässingsljusstakar som matchar.

lampa

Väldigt annorlunda lampskärm!

I Wiveca Vohnsens monster kunde man få prova hur det är att brodera så här fina kuddar med pärlor, band, skinn och spetsar.

vohnsen

Kudden är inspirerad av skånska allmogebroderier. Visst får man lust att göra en själv!

Om man hade kunnat handla direkt i montrarna hade jag kommit hem med den här fina lilla plåtasken. Men jag får åka till The Scottish House på Fleminggatan i Stockholm i stället och köpa en.

När man ätit upp kakorna den innehåller (vilket inte kommer att ta lång tid) så kan man ha sybehör i den, till exempel.

kattburk

Söt på utsidan och med goda kakor inuti!

Man hade förstås inte missat att Stig Lindberg skulle ha fyllt hundra år i år. I Opto Designs monter fanns nytillverkade produkter med Stigs fina, gamla mönster. Det här heter ”Herbarium” och inte lika känt som Berså kanske – men lika snyggt!

stiglindberg

En skönt mönstrad bricka har man alltid användning för.

Vill du läsa lite mer om Stig och hans fina formgivning så hittar du det här>>>

Text och foto: Johanne Ländin


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…