Annons

Annons

Kul liten kofta

Babykofta

Jag har precis blivit moster igen!

Det var förstås ett gyllene tillfälle att få sticka något litet och gulligt – som den här koftan

Mönstret är en gammal klassiker som jag använt förut. Det finns, till exempel, i boken Sparat av Celia B Dackenberg som kom ut 1996 och står hemma i min bokhylla. Det är så enkelt för man rätstickar hela koftan i ett enda stycke och syr bara ihop två sömmar när det är klart, en under varje ärm. Rätstickningen gör också att koftan blir lite extra töjbar och växer med bebisen.
Garnet, som jag råkade ha hemma (jag råkar ha ganska mycket garn hemma) var väldigt mjukt och skönt, men fanns bara i blått. Så för att piffa till koftan lite när den var färdigstickad virkade jag också en kant i mörkare blått runtom och sydde på knappar i olika färger.

Annons

 

IMG_2586

Det blev en liten pojke.

 

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…