Annons

Annons

Kultur och historia i Budapest

Lär känna Budapest och upplev allt från vinprovning och slottsbesök till shopping och hästshow i denna vackra stad och dess omgivningar.

Sankt Stefansbasilikan är en av Ungerns största kyrkobyggnader. Foto: Scanpix

Ungern ligger i hjärtat av det gamla Europa och är känt för sin goda mat, sina varma källor och vinet – som är ungrarnas stolthet.
Budapest är en vacker kulturstad med mycket att se och uppleva. Floden Donau delar staden i två delar: Buda och Pest. På Buda-sidan ligger den gamla stadsdelen med smala gränder, branta backar och välbevarad arkitektur.

Annons

De fina broarna länkar samman de två delarna 
Buda och Pest. Foto: Shutterstock

Pest är stadens affärsområde med breda boulevarder, teatrar och museer. Åtta vackra broar länkar samman stadsdelarna.

Gilla Året Runt på Facebook

Krisztina Gergely 
är vår svensktalande guide. Foto: Aller travel

Vi bor centralt och bra, och vi ska verkligen lära känna staden samtidigt som vi ska njuta av god mat och dryck. Med oss har vi vår populära svensktalande guide och reseledare Krisztina Gergely. Direkt efter ankomst ger hon oss en guidning genom staden för att vi ska få en bättre översikt och lära känna Budapest.

Ungern har flera vinområden. Foto: Scanpix

Men vi ska inte bara lära känna själva Budapest, vi ska även röra oss lite utanför staden. Det blir utflykter till det kungliga slottet i Gödöllö , hästshow i Lázár samt besök på en vinkällare i Etyek, där vi självklart även ska få provsmaka några viner.

Vi provsmakar det ungerska vinet i en vinkällare. Foto: Scanpix

Eftersom det närmar sig jul kan det ju också vara en god idé att passa på att göra en del av julklappsinköpen. Budapest har ett stort urval av affärer, och det finns goda möjligheter till shopping. Fråga gärna vår reseledare om tips!

Mattiaskyrkan, som ligger nära Budaslottet, är en av många sevärdheter. Foto: Scanpix

Höjdpunkter på resan:

Kungliga slottet i Gödöllö.
Middagskryssning på Donau.
Den speciella ungerska maten och vinet.

Vill du veta mer om resan?
Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…