Annons

Annons

Kungakalas när lillprins Nicolas döps

Nu är det dags för lillprinsen att bli döpt. På söndag den 11 oktober skrider kungafamiljen och deras gäster in i Drottningholms slottskyrka med fyra månader gamla prins Nicolas i spetsen.

prinsessan Madeleine, Chris, prins Nicolas

De stolta föräldrarna prinsessan Madeleine och pappa Chris O´Neill säger sig vilja ha ett personligt dop till sin minsting som får namnen Nicolas, Paul och Gustaf. Alla namn har sin förklaring:

Annons
Prins Nicolas.

Prins Nicolas.

Paul efter min framlidna far och Gustaf förstår väl alla var det kommer från. Nicolas var det faktiskt Madeleine som hade kommit på från början och det passade mig bra. Jag hette faktiskt i mindre än ett dygn Nicolas.

Gilla Året Runt på Facebook

– Jag kom till världen och min pappa var med på kvällen. Sedan var han tvungen att åka i väg och kom hem dagen efter. Då sa min mor Eva att jag skulle heta Nicolas, att det var namnet hon hade kommit på. Då sa min pappa: ”Glöm det, han är en Christopher”. Och så blev det Christopher, berättade Chris i Expressen i somras.

H.K.H. Prins Carl Philip; H.R.H. Prince Carl Philip.

Gudfar prins Carl Philip.

Prins Carl Philip är den i familjen som bli gudfar för Sveriges lillprins. Han är sedan tidigare gudfar till prinsessan Estelle och hans storasyster Victoria är gudmor åt prinsessan Leonore.

Drottningholms+slottskyr

Drottningholms slottskyrka.

Ärkebiskop Antje Jackelén förrättar dopet av prins Nicolas i Drottningholms slottskyrka och det är hennes första kungliga dop. Det var hennes företrädare Anders Wejryd som döpte prinsessorna Estelle och Leonore.

Prins Nicolas döps i samma klänning som syster Leonore och kusin Estelle har gjort. Den dopklänningen är över 100 år gammal och användes första gången 1906 då prins Gustaf Adolf döptes. 

Mamma Madeleine och syster Leonore. Kommer lillprinsen att skrika lika mycket som Madeleine själv gjorde på sitt dop? Missa inte prinsdopet i tv.

Mamma Madeleine och syster Leonore.

Dopet direktsänds för den som är nyfiken på att se hur den lilla prinsen ”sköter sig”. Hans egen mamma, prinsessan Madeleine, var nämligen föga nöjd under sitt eget dop för 33 år sedan…

Av Erika Svernström Foto Kungahuset.se

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…