Annons

Annons

Kungens ord om attacken i Stockholm: ”Våra tankar går till de drabbade”

En lastbil har kört in i folkmassorna i centrala Stockholm och rakt in i Åhléns på Drottninggatan. Polisen tror att det rör sig om ett terrorbrott. "Jag och hela kungafamiljen har med bestörtning tagit del av informationen om eftermiddagens attentat i Stockholm", säger kung Carl XVI Gustaf i ett uttalande.

Vid 15-tiden kom larm om att en lastbil kört rakt in i folkmassorna på Drottninggatan i centrala Stockholm, och kraschat in i Åhléns city på gågatan.

Statsminister Stefan Löfven säger att det är ett terrordåd och kallar det ”en attack mot Sverige”, rapporterar Aftonbladet.

Annons

Flera personer är döda och många skadade.

Bild: IBL

”Våra tankar till de drabbade”

På eftermiddagen publicerade Kungahuset ett uttalande av kung Carl XVI Gustaf angående händelserna.

Gilla Året Runt på Facebook

– Jag och hela kungafamiljen har med bestörtning tagit del av informationen om eftermiddagens attentat i Stockholm. Bakgrunden till och omfattningen av det inträffade är ännu inte känd. Vi följer utvecklingen men redan nu går våra tankar till de drabbade och deras familjer.

Hovet bekräftar också för Svensk Damtidning att kung Carl Gustaf och drottning Silvia avbryter sin pågående resa och återvänder till Stockholm.

– Kungen och drottningen avbryter sin resa i Brasilien med omedelbar verkan och reser hem till Sverige, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Kung Carl XVI Gustaf. Bild: kungahuset.se

Både SVT och Sveriges radio sänder live om händelserna i Stockholm, där kan du fortlöpande följa händelseutvecklingen.

Text: Minna Wallén-Widung


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…