Annons

Annons

Kyckling med pastasallad, fetaost och pesto

En lättlagad kyckling i ugn och krämig pastasallad är bästa bjudmaten.

Kyckling med pastasallad

4 personer

4–6 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk smör
Pastasallad:
300 g pasta, valfri sort
2 dl crème fraiche
1 dl gräddfil
2 msk fransk senap
6 salladslökar
1 gul paprika
1 orange paprika
200 g fetaost
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 dl rucolasallad
Servering:
11/2 dl grön pesto
basilikablad

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Putsa kycklingen. Salta och 
peppra runt om. Stek kycklingen 
på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg över i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen, 
ca 20 minuter. Kontrollera att 
kycklingen är genomstekt.
3. Pastasallad: Koka pastan och 
spola den i kallt vatten. Blanda 
crème fraiche, gräddfil och 
senap. Ansa och strimla sallads-
löken. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Blanda pasta, salladslök, paprika, fetaost i bitar, salt, peppar och rucola. Vänd ner crème fraicheblandningen.
4. Skiva kycklingen och lägg på ett fat. Klicka pesto över. Garnera med basilika.

Recept: Janet Gustavsson.

Foto: Anders Norrsell.

Prova också:

Kyckling 
med ädelost och valnötter

Caesarsallad med kyckling och bacon

Citronkyckling med honungsdressing


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…