Annons

Annons

Kyckling- och bacongratäng

Duka middagsbordet och servera en läcker allt i ett-rätt med kyckling och bacon. Ett enkelt och smakrikt recept!

Kyckling- och bacongratäng

4 personer
4 portioner kokt ris
4 kycklingfiléer
salt, svartpeppar
2 msk smör
3 dl grädde
3 msk chilisås
1/2 röd chilifrukt, finhackad
2 msk kalvfond
majsena till redning
3 msk finhackade örter
1 dl riven lagrad ost
8 röda körsbärstomater
8 gula körsbärstomater
140 g tärnad bacon
kryddgrönt till garnering

Annons

Servering:
sallad
bröd
ost

Sätt ugnen på 225 grader. Fördela det kokta riset i en smord eldfast form. Putsa kycklingen, salta och peppra och bryn köttet runt om. Flytta över till en bakplåtspappersklädd långpanna och stek i ugnen ca 20 minuter. Ta ut kycklingen, skiva filéerna i bitar och lägg dem i rader på riset.

Gilla Året Runt på Facebook

Blanda grädde, chilisås, finhackad chili och fond i en kastrull. Koka ihop cirka 10 minuter. Red med majsena utrört i lite vatten. Blanda ner örterna. Häll såsen över kycklingen och strö över riven ost. Gratinera ca 10 minuter.

Stek baconet knaprigt.. Dela tomaterna, blanda dem med baconet och strö över gratängen tillsammans med kryddgrönt.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…