Annons

Annons

Kyckling- och baconsallad med mangodressing

I en riktigt god sallad möts salt och sött. Då är denna kyckling- och baconsallad med mangodressing perfekt!

Kycklingsallad med mangodressing

4 personer

600 g kycklingfilé
salt, svartpeppar
1 msk smör
1 msk olivolja
140 g bacon
1 grönsallad, t ex ekbladssallad
1 avokado
1 msk pressad citronsaft
250 g körsbärstomater
1 mango
1/2 gurka
1 burk majs, ca 150 g
Mangodressing:
2 msk mango chutney
2 dl tjock yoghurt
1 tsk curry
1 vitlöksklyfta
1 msk pressad citronsaft
Servering:
nachos

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Krydda kycklingen runt om med salt och peppar. Stek den på hög värme så att den får en fin stekyta runt om i en stekpanna med smör och olja. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen, 15–20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
3. Stek baconet krispigt i en torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
4. Skölj salladen och skär i bitar. Kärna ur avokadon och skär den i bitar. Häll citronsaft över avokadon så att den inte mörknar.
5. Skär tomaterna i halvor. Skala mangon och skär fruktköttet i bitar. Skala och dela gurkan på längden. Kärna ur och skär i skivor. Låt majsen rinna av.
6. Mangodressing: Blanda mango chutney, yoghurt, curry, finhackad vitlök och citronsaft i en skål.
7. Varva sallad, kyckling, frukt och grönsaker på ett fat. Toppa med bacon. Servera med dressing och nachos.

Gilla Året Runt på Facebook

Text: Maria Zihammou

Foto: Annika Broman

Prova också:

Snabb kycklingsallad med dragonsås

Kycklingspett med glaze och gurksallad


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…