Annons

Annons

Kyckling- och kantarellgratäng

Skogens kantareller möter mozzarella och parmesan i denna krämiga gratäng med italienska smaker.

Sommargratänger 2613

Kyckling- och kantarellgratäng

4 personer

300 g penne
1 msk olivolja
2 kycklingfiléer
3 dl kantareller eller annan god svamp
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
5 dl matlagningsgrädde
10 soltorkade tomater i olja
1 dl hackad färsk basilika
100 g mozzarella, riven
50 g riven parmesan

Annons

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt förpack­ningens anvisningar, men kor­ta tiden ett par minuter.
Tärna kycklingen och stek lätt i en stekpanna, salta och pepp­ra. Stek kantarellerna i smöret.
Finhacka vitlöken och skär de soltorkade tomaterna i bitar.
Blanda pasta, kyckling, svamp, vitlök, tomater och ba­silika i en smord ugnsform.
Rör samman grädde och mozzarella och häll över. Strö över riven parmesan och grati­nera ca 25 minuter.
Låt gratängen vila fem minu­ter före servering. Dekorera med några kantareller och någ­ra basilikablad.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Lövbiffspanna med kantareller

Kanongoda små kantarellpajer med västerbottensost

Ädelostbiffar med svampsås

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…