Annons

Annons

Kyckling- och majssoppa

Amerikanska forskare har nu bevisat vad mödrar vetat i alla tider: kycklingsoppa är bra mot förkylning. Den här har hemlagad buljong som gör den extra mustig och god!

Den här soppan är lagad med hemgjord kycklingbuljong men du kan förstås göra den på tärning också!

Kyckling- och majssoppa

4 personer

Buljong:
1 gul lök
100 g rotselleri
100 g morot
1 kyckling
några svartpepparkorn
1 1/2 tsk salt
Soppa:
1 grön chili
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja att steka i
400 g fryst majs
1 dl vispgrädde
1 msk finriven ingefära
1 tsk finrivet limeskal
1 msk färskpressad lime
salt
Servering:
färsk koriander
bröd

Annons

1. Skala och dela löken i klyftor. Skala och skär rotselleri och morot i bitar. Dela kycklingen i 6–7 jämnstora bitar.
2. Lägg lök, rotselleri, morot, kyckling, några svartpepparkorn, vatten så att det täcker samt salt i en gryta. 
Låt det koka upp. Ta bort det skum som bildats och låt kycklingen koka under lock, 40 minuter.
3. Ta upp kycklingen och dela 
kycklingköttet i bitar. Sila bort lök, rotselleri och morot (det ska inte användas), men spara buljongen.
4. Dela chilin på längden och ta bort kärnhuset. Dela fruktköttet i riktigt små bitar. Hacka löken och riv eller pressa vitlöken. Fräs chili, lök och vitlök i olivolja i en gryta så att det blir mjukt och glansigt.
5. Tillsätt 9 dl av buljongen samt majsen. Låt soppan koka ihop, 5–10 minuter. Kör soppan slät 
med en stavmixer.
6. Rör ner vispgrädde, ingefära, 
limeskal och pressad lime. Smaka av med salt. Tillsätt hälften av kycklingköttet (resten kan du använda till något annat). Garnera med färsk koriander och servera med bröd.

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

 

Prova också:

Kycklingsoppa

Kycklinggryta 
med mango


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…