Annons

Annons

Kycklingbaguette med mango och sweet chili-sås

Kycklingbaguette med cashewnötter, mango och sweetchili som passar fint att packa ner i picknickkorgen!

Kycklingbaguette med mango och sweet chili sås

Kycklingbaguette med mango och sweet chili-sås

4 personer
4 kycklingfiléer
2 dl turkisk yoghurt
1 dl sweet chilisås
salt, svartpeppar
1–2 mangor
4 salladslökar
2 baguetter
olivolja
några krispsalladsblad
1 näve cashewnötter

Annons

Marinad:
1 dl olivolja
1 dl sweet chilisås
4 kvistar rosmarin

1. Marinad: Blanda olja, sweet chilisås och rosmarin.
2. Skär kycklingen i strimlor. Lägg dem i en plastpåse och häll över marinaden. Låt marinera i 2 timmar.
3. Sätt ugnen på 200°.
4. Blanda yoghurt och sweet chilisås. Smaka av med svartpeppar.
5. Skala och skär mangon i långa bitar. Skölj salladslöken. Skär bort rötterna och dela löken på längden och skär i bitar.
6. Lägg kycklingen i en ugnsform och tillaga i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 15 minuter.
7. Dela baguetterna i två bitar och skär dem på längden. Ringla olja över brödhalvorna.
8. Fyll baguetterna med sallad, kyckling, salladslök och mango. Klicka över yoghurt- och sweet chilisås och strö över hackade cashewnötter. Salta och peppra.

Recept:Åsa Swanberg
Foto: Ludwig Swanberg

Prova också:macka

Snabb kycklingsallad med dragonsås

Snabb kycklingsallad med dragonsås


Kommentera

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…