Annons

Annons

Kycklingburgare med mangodressing

En hälsosammare och väldigt god variant av klassisk burgare. Här har vi använt kycklingfärs och till dressingen naturell yoghurt och mango.



4 personer

400 g kycklingfärs
1 ägg
2 vitlöksklyftor, pressade eller rivna
3 msk finhackade örter, t ex persilja och basilika
salt, peppar
1 tsk chilipulver
2 msk smör eller margarin
4 hamburgerbröd
100 g salladsblad, valfria
2 tomater, skivade
100 g frysta mangotärningar, tinade
1/2 dl mango chutney
2 1/2 dl naturell yoghurt

Annons

Blanda färs med ägg, vitlök, örter och kryddor. Forma till 4 hamburgare. Stek eller grilla burgarna tills de är genomstekta, ca 6 minuter på varje sida.
Dressing:
Tag undan 1/3 av mangobitarna. Mixa resten till lent mos. Vänd ner yoghurt och mango chutney, smaka av med salt och peppar.
Värm bröden i ugnen, lägg sallad och tomat på bröden. Lägg på burgarna och några mangobitar överst. Toppa med dressing.
Lägg på brödlocket, stick en pinne genom så att allt hålls på plats.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…