Annons

Annons

Kycklingfilé med parmaskinka och färskost

Kycklingfilé fylld med färskost och inlandad i parmaskinka. Servera med sommarprimörer och middagen är fixad!

Kycklingfile med parmaskinka och färskost

Kycklingfilé med parmaskinka och färskost

4 personer
4 kycklingfiléer
färskost, gärna med smak av paprika
8 skivor parmaskinka eller liknande skinka
2 msk smör

Sommarprimörer:
1 bunt grön sparris
1 knippa morötter
150 g sugar snaps
1 knippa rädisor

Annons

Citronolja:
3 msk finhackad dill
3 msk olivolja
1 citron, rivet skal
klippt krasse

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Putsa kycklingen och skär ett längsgående snitt i filéerna. Klicka ut 1–2 msk färskost i snittet. Linda 2 skivor skinka runt varje filé.
3. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en långpanna med bakplåtspapper i botten och tillaga mitt i ugnen, ca 25 minuter.
4. Sommarprimörer: Bryt av och kasta nedersta delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Häll av vattnet och spola genast sparrisen i kallt vatten. Skrubba och koka morötterna i lättsaltat vatten, ca 5–8 minuter tills de är mjuka men ändå har tuggmotstånd. Ansa rädisorna. Koka sugar snapsen och rädisorna i knappt 1 minut. Blanda alla primörer i en skål.
5. Citronolja: Blanda dill, olja och citronskal, och häll över primörerna. Strö över klippt krasse.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Bild: Anders Norrsell

Prova också:

Parmalindade färskostfyllda kycklingfiléer

Parmalindade kycklingfiléer med potatisgratäng

Parmalindad kycklingfilé med färskostfyllning


Kommentera

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…