Annons

Annons

Kycklingfiléer med kantarelltopping

Festkyckling med både ädelost och kantareller. Rostade grönsaker är ett smalt serveringsalternativ.

Kantarelltoppade kycklingfiléer är en kalasgod festrätt!

Kycklingfiléer med kantarelltopping

4 personer

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm citronpeppar
smör

Topping:
2 hg kantareller
4 schalottenlökar
1 msk smör
salt, svartpeppar
1 dl grädde
1/2 dl vatten
140 g ädelost
2 msk finhackad persilja eller timjan

Annons

Servera med:
1 aubergine
1 squash
1 röd paprika
1 orange paprika
1 rödlök
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
3 msk finhackad persilja.

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Putsa kycklingen och salta och peppra runt om. Hetta upp smöret och bryn kycklingen runt om. Flytta över filéerna på en plåt med bakplåtspapper och stek i ugnens mitt 20-25 minuter.
3. Dela kantarellerna i bitar om de är stora. Hetta upp smöret och bryn svampen i ca 5 minuter. Tillsätt hackad lök och stek vidare i ca 2 minuter. Salta och peppra.
4. Tillsätt grädde och vatten och låt koka samman i ca 15 minuter. Späd eventuellt med vatten. Smula ner ädelost, tillsätt hackade örter och koka vidare i några minuter. Fördela svampblandningen på kycklingfiléerna.
5. Ansa och skiva grönsakerna i lagom stora bitar. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och klyfta löken. Fördela samtliga grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och balsamvinäger, strö över persilja. Stek i ugnens mitt ca 20 minuter.
6. Servera svamptoppad kyckling med rostade grönsaker och garnera med kryddgrönt.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Citronkyckling i ugn med fetaoströra

Kycklingrulader med tomat och vitlök

Rimmad kyckling med pesto


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…