Annons

Annons

Kycklinggratäng med pasta och parmesan

Sätt smak på kycklingen med soltorkad tomat, knaperstekt parmaskinka och parmesanost. Mamma mia så gott!

Kycklinggratäng med parmaskinka och sparris.

Kycklinggratäng med pasta och parmesan

4 personer

300 g pasta penne
½ dl olivolja
1 gul lök
500 g kycklingfilé
1 msk smör
10 bitar soltorkad tomat
1 dl hackad basilika
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
salt, peppar
75 g färsk riven parmesan
100 g grön sparris
80 g parmaskinka

Annons

1. Koka pastan i 10 minuter. Blanda med oljan. Hacka löken. Dela filéerna på längden och stek dem och löken lätt i smör.

2. Lägg pastan i en smord ugnsform, lägg på kycklingen och löken. Blanda tomat med basilika, crème fraiche, grädde, kryddor och 2/3 av parmesanen. Ställ in i ugn i 225° i ca 20 min.

3. Bryn sparrisen, lägg den på gratängen och strö över resten av parmesanen. Strimla parmaskinkan, stek i torr stekpanna. Strö smulet över gratängen.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också några av våra andra läckra kycklingrätter:

Parmalindade kycklingfiléer med potatisgratäng

Krämig kycklingpaj med bacon

Fransk Kycklingfilé i dragonsås

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…