Annons

Annons

Festlig kycklingratäng

Bjud på en festlig kycklinggratäng med parmesan och salami. Garanterat en succè hos dina gäster!

Kycklinggratäng med salami – recept

4 personer
600 g kycklingfilé, minutfilé
salt och peppar
8 skivor salami
smör till stekning
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
250 g broccoli
3 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
2 dl riven parmesanost

Annons

Garnering:
gräslök
persilja
Servering:
kokt ris eller klyftpotatis

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vik ut kycklingfiléerna och krydda med salt och peppar. Lägg på salamiskivor och rulla ihop kycklingen. Fäst eventuellt med tandpetare.
3. Bryn kycklingrullarna runt om i en stekpanna med smör.
4. Skala, dela och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Fräs lök och vitlök, tills löken är mjuk, i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsform och bred ut väl.
5. Lägg på kycklingrullarna. Dela broccolin i mindre buketter och lägg runt om.
6. Blanda grädde, fond och parmesanost, häll sedan över kycklingen. Gratinera tills kycklingen är klar, ca 30 minuter.
7. Vid servering: Strö över gräslök och persilja och servera med kokt ris eller klyftpotatis.

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Vad tycker du ska bli årets julklapp?


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…