Annons

Annons

Kycklinggratäng med senapssting

Vad ska vi äta till middag idag! Laga kyckling med krämig färskost och pikant senapssås, rena lyxmaten!

kyckling 

4 personer
4 kycklingfiléer
4 msk philadelphiaost med smak av grillad paprika
140 g bacon
1 purjolök
3 paprikor i valfri färg
4-6 portioner kokt ris
smör till stekning

Sås:
3 dl vispgrädde
2 msk fransk senap
salt
svartpeppar
3 msk finhackade örter,
t ex timjan och persilja

Annons

Garnering:
kryddgrönt

Sätt ugnen på 200 grader. Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna. Fördela philadelphiaosten i fickan. Linda bacon runt om filéerna.

Bryn kycklingen runt om i smör. Lägg åt sidan. Strimla purjon och paprikorna. Fräs i smör utan att det tar färg. Fördela riset i en smord eldfastform. Lägg ut halva mängden av paprikafräset. Placera kycklingen på riset. Toppa med resterande mängd paprika- och lökfräs.

Blanda samman grädde, senap, salt, peppar och örter. Häll blandningen över kycklingen. Gratinera i ugnens mitt i ca 25 minuter. Garnera med hackade örter.

Tips! Det är även gott att fylla kycklingen med philadelphiaost med vitlök och örter.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

I samarbete med Vinunic

Många av oss reagerar på histamin och garvämnen som finns i bland annat rött vin. Man kan få huvudvärk, magbesvär, blossande kinder och hals. Därför vill vi tipsa om ett nytt vin – Falling Feather Ruby Cabernet (Flaska 79 kr,BIB 3l. 219 kr, artnr 72972, ) – med lägre halter av de allergiframkallande ämnena. Gott är det också!

Falling Feather Ruby

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…