Annons

Kycklinggratäng med västerbottensost och bacon

Med den här läckra kycklingen 
förvandlar du vardagsmiddagen till en fest och festmiddagen till en succé!

 

Kycklinggratäng med västerbottensost och bacon
4 personer
600 g kycklingfilé
salt, peppar
1 msk smör
1 gul lök
140 g bacon
150 g riven västerbottensost
3 dl vispgrädde
1 msk kycklingfond
1 dl strimlade basilikablad
Servering:
rostad potatis
sparris

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Dela kycklingfiléerna på längden. Salta, peppra och bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg filéerna i en ugnsform.
3. Skala, dela och skiva löken. Strimla baconet och stek det mjukt. Lägg i löken och stek den ett par minuter. Lägg fräset över kycklingen.
4. Blanda ost, grädde, fond och basilika, och häll i formen. Tillaga i ugnen tills kycklingen är klar, ca 20 minuter. Servera med rostad potatis och kokt sparris.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Kyckling- och baconpaj

Kycklingpanna

Grönpepparkyckling med champinjoner och dijonsenap


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 




Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…