Annons

Annons

Kycklinggratäng med ajvar relish och äpple

Allt i en form är praktiskt där både kött och tillbehör samsas. På botten av en risbädd tillsammans med grönsaker och en krämig sås av ajvar relish har vi lagt skivade kycklingfiléer. Fungerar utmärkt som bjudrätt.

Kycklinggratäng

Kycklinggratäng med ajvar relish och äpple

4 personer

4 kycklingfiléer á ca 150 g
salt, svartpeppar
smör till stekning
4 portioner kokt ris t ex jasminris
2 äpplen
1 röd lök
200 g champinjoner
1 orange paprika
2 1/2 dl grädde
1 dl ajvar relish
2 msk finhackad persilja
3 tomater
1 1/2 dl riven lagrad ost
Garnering:
kryddgrönt

Servera med mangosalsa – till receptet >>

Sätt ugnen på 225 grader.
Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn runt om i smöret. Stek klart kycklingen i ugnen ca 15 minuter.
Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Kärna ur och skär äpplena i bitar, finhacka löken, kvarta svampen och strimla paprikan. Fräs i lite smör ca 5 minuter.
Häll på grädde och ajvar relish. Låt allt koka ihop ca 5 minuter. Rör ner persilja. Fördela riset i en smord ugnsform. Skiva kycklingfiléerna och tomaterna och lägg i rader på riset. Häll grönsaksröran över. Peta med en gaffel så att såsen rinner ner mellan filéerna.
Strö över ost och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med en mangosalsa och en bit bröd.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Recept av Lena Söderström
Foto: Anna Skoog

Prova också:

Kycklinggratäng med mango chutney

Kycklinggratäng med västerbottensost och bacon

Tareq Taylors krämiga kycklinggratäng


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…