Annons

Annons

Kycklinggryta med svamp

Kyckling och svamp är en lyckad kombination. Servera med kokt potatis eller ett gott bröd.

4 personer

450 g kycklinglår
200 g skärbönor
140 g bacon
300 g knipplök
2 vitlöksklyftor, pressade
200 g champinjoner eller kantareller
2 dl kycklingbuljong
3 dl grädde
salt, peppar
färsk timjan

Annons

Skär bönor och bacon i bitar. Skiva knipplöken. Fräs baconet tillsammans med lök, vitlök och svamp i en vid panna tills det fått fin färg. Ta upp och lägg åt sidan så länge.

Hetta upp lite olja i pannan och fräs kycklingen runt om tills den fått fin färg. Lägg tillbaka grönsakerna i pannan. Häll på buljong grädde och skärbönor. Sjud under lock ca 15 minuter, tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt och peppar och strö över timjan.

Av Charumati Roug Foto: Ulrika Pousette

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…