Annons

Annons

Kycklingrulader med tomat och vitlök

Läckra kycklingrulader med färsostfyllning och som får puttra i en smakrik tomatsås. Perfekt till både vardag och fest!

Kycklingrullader med bacon och ost recept

Kycklingrulader med bacon och ost – recept

4 personer

4 halverade kycklingfiléer
salt och svartpeppar
2–3 msk dijonsenap
1 paket bacon, 140 g
8 skivor västerbottensost
smör till stekning
400 g krossade tomater
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor, skalade
2 msk grönsaksfond

Annons

Garnering:
kryddgrönt

Servering:
potatisgratäng
sallad

1. Ansa kycklingfiléerna. Är de hela, halvera dem på längden, så att du har två skivor av varje filé.
2. Krydda filéerna. Bred senap över skivorna. Dela baconskivorna på längden och lägg två skivor på varje filé. Lägg sedan en ostskiva på varje filé.
3. Rulla samman och avsluta med att fästa kanterna med en tandpetare.
4. Hetta upp smöret i en traktörpanna och bryn ruladerna runt om så att de får en gyllene, fin färg. Tillsätt krossade tomater, vatten, vitlöksklyftor och fond. Låt allt koka upp. Sänk värmen och puttra vidare ca 20 minuter.

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Krämiga kycklingrulader i gräddig sås

Kanongod kycklingrulle med mexikanska smaker

Kycklingfiléer 
med röd pesto och sparrissallad


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…