Annons

Annons

Kycklingsallad med citrondressing

Kycklingsallad med citrondressing och parmesan majonnäs – en otroligt lyckad smakkombination!

Kycklingsallad med citrondressing

4 personer
4 kycklingfiléer
salt, peppar
2 msk smör
1 blomkålshuvud, ca 600 g
1 knippe rädisor
200 g romansallad
65 g mâchesallad
krasse
10 kapris
Dressing:
1 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
2 tsk honung
salt, peppar
Servering:
parmesanmajonnäs, se nedan

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och bryn dem på båda sidor i en stek- eller grillpanna med smör. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 70–72°, ca 20 minuter.
3. Dela blomkålen och skär den i ½-centimeter tjocka skivor. Lägg ner skivorna i kokande vatten och låt dem ligga i vattnet, 1 minut. Låt rinna av.
4. Ansa och skiva rädisorna. Skölj all sallad och slunga den torr. Lägg upp sallad, blomkål och rädisor.
5. Dressing: Blanda citronsaft, olja, honung, salt och peppar, och ringla över salladen.
6. Skiva kycklingen och lägg den på salladen. Strö över krasse och kapris.

Gilla Året Runt på Facebook

Parmesanmajonnäs
4 personer: Blanda 1 äggula, 2 tsk dijonsenap och 1 msk vitvinsvinäger i en skål. Tillsätt 1½ dl rapsolja 
i en tunn stråle under vispning. 
Rör i 2 dl riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Servera till 
salladen.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Rosmarinkyckling med fänkålssallad

Kyckling med citrondressing

Rimmad kyckling med pepparrotssmör


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…