Annons

Kycklingspett med glaze och gurksallad

Kycklingspett med glaze och gurksallad – perfekt på buffén eller som grillrätt med potatissallad till!

Kycklingspett med glaze och gurksallad

Kycklingspett med glaze och gurksallad

8 bufféportioner
grillspett
800 g kycklingfilé
Glaze:
½ dl flytande honung
2 msk färsk hackad timjan
3 msk riven färsk ingefära
salt och peppar
Servering:
gurksallad, se recept nedan

Annons

1. Använder du grillspett i trä, blötlägg dem i vatten, 15 minuter.
2. Skär kycklingfilén i ca 1½ cm breda strimlor. Trä upp strimlorna på grillspetten.
3. Glaze: Blanda honung, timjan, ingefära, salt och peppar. Pensla blandningen på kycklingspetten.
4. Grilla spetten, 4–5 minuter 
per sida. Servera spetten med gurksallad.

Gurksallad
8 bufféportioner
2 gurkor
1–2 rödlökar
2 salladslökar
½ dl hackad dill
1 dl grekisk yoghurt
1 citron, rivet skal och
pressad saft
salt och peppar

1. Skölj och tärna gurkorna. Skala och hacka rödlöken. Skiva 
salladslöken. Blanda gurka, lök, salladslök och dill.
2. Blanda yoghurt, citronskal 
och citronsaft; vänd ner det
i salladen. Smaka av med salt och peppar.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Kycklingfilé med parmaskinka och färskost

Smörgåstårta med bacon och kyckling

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 




Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…