Annons

Annons

Läcker färs under krämigt täcke

Smarrig vardagsmat med färs och krämig potatismos!

Färs under potatismostäcke, Potatismos

Färs under krämigt potatismostäcke

4 personer:
ca 500 g köttfärs
1 gul lök
1 liten squash, ca 200 g
1 hönsbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1–2 pressade vitlöksklyftor
2 dl rödvin
1 dl vatten
1 sats potatismos (se recept nedan)
1 dl riven ost

Annons

Skala och finhacka löken. Ansa och finhacka squash. Fräs löken i lite olja i en gryta. Lägg i kött­färsen och stek under omrör­ning tills den är jämnt grynig. Tillsätt smulad buljongtärning, tomatpuré, vitlök och squash, fräs under omrörning ca 3 mi­nuter. Häll i rödvin och vatten. Koka på svag värme ca 25 min. Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg färsen i en smord ugns­form. Bred moset över som ett lock, strö över osten och grati­nera mitt i ugnen ca 10 minuter

Potatismos
8–10 potatisar av mjölig sort
2–3 msk grädde
1 ägg
2 msk smör
salt, peppar
1 dl riven ost

Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsalt­at vatten under lock.

Häll av kokvattnet och ånga av. Mosa potatisen i kastrullen med el­visp eller potatisstöt. Värm grädden. Späd med den under omrörning. Blanda potatisen med ägget, tillsätt smör, smaka av med salt och peppar och blanda i osten. Bred potatismoset över färsen.

Av: Lena Söderström
Foto: Eva Hildén Smith


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…