Annons

Annons

Hjärtans goda toast med rostbiff

En förrätt med det lilla extra!

snittar

Gratinerad toast med rostbiff, västerbottensost och pepparrot

6 stycken
6 skivor formfranska
12 skivor västerbottensost
1 saltgurka
1/2 rödlök
1 finhackat ägg
100 g rostbiff
1 msk färskriven pepparrot
2 msk finhackad dill
1 dl crème fraiche

Annons

Garnering:
dillvippor

Sätt ugnen på 225°:

Stansa ut hjärtan ur formfranskan med hjälp av en pepparkaksform. Placera hjärtanen på en bakplåtspappersklädd långpanna.

Lägg ostskivorna på bröden och gratinera strax under ugnens mitt ca 10 minuter.

Finhacka saltgurkan. Skala och finhacka rödlöken. Skala och finhacka det kokta ägget. Strimla rostbiffen fint. Skala och riv pepparroten fint. Finhacka dillen.
Blanda samtliga ingredienser till fyllningen, smaka av med lite salt och peppar.

Ta ut hjärtanen. Toppa med röran och garnera med dillvippor. Servera genast.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…