Annons

Annons

Läckra karréspett, sommarfylld fläskfilé och grillad majs

ý

Äntligen grillväder! Passa på att grilla gott och njut av ljuvliga smaker av citron, vitlök, rosmarin och oregano.

Sommarfylld fläskfilé
4 PERSONER
1 fläskfilé, ca 600 g
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
FYLLNING:
100 g färskost med örtsmak
basilikablad
8 soltorkade tomater i olja
140 g skivad bacon
SERVERING:
färsk majs, grillad

 

Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa köttet.

Annons

Skär ett längs­gående snitt i köttet. Skär in yt­terligare ett snitt i vardera sidan på köttet. Bred på osten i snittet, place­ra ut basilikablad på den.Ta upp tomaterna, låt oljan rinna av. Finhacka dem, fördela på osten.

Rulla samman köttet från långsidan som en rulltårta. Bind samman med steksnöre eller fäst skarven med tandpet­are. Salta och peppra runt om. Linda in köttet i bacon. Hetta upp matfettet och bryn kött­et runt om.
Placera köttet i en smord eldfast form. Stek vidare i ugnens mitt ca 22-–24 minuter, alt grilla tills in­nertemperaturen är 70 grader.
Ta ut köttet, låt vila lite och skär därefter upp det i skivor. Servera med grillad färsk majs.

 

Läckra karréspett med kryddsmak
4 PERSONER
800 g fläskkarré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
KRYDDRUB:
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk spiskummin
3 msk finhackad persilja
2 tsk muscovadosocker

 

Putsa köttet och skär det i ku­ber, ca 2×2 cm.
Stöt samman kryddorna i en mortel tillsammans med sockret. Klappa in köttet med
kryddblandningen.
Blötlägg spetten. Trä upp köttet på spetten, ringla lite olja över. Grilla ca 12-–15 minuter, vänd under grilltiden.
Placera på fat och garnera med kryddgrönt.


Av Bitte E:son Forsberg och Charumati Roug Assistent: Jenny Ohlin Foto: Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…