Annons

Annons

Läckra limerutor

Testa de smarriga limerutorna som du enkelt bakar i långpanna!

Limerutor

30 stycken

Botten:
8 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
500 g rumsvarmt smör
Fyllning:
9 ägg
4 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl pressad saft av lime, 
4–6 limer
skal från 3 limer
Garnering:
florsocker

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och smöret i bitar i en matberedare. Kör tills det precis blivit en deg.
3. Bred ut degen på ett bakplåtspapper och lägg det i en långpanna, 30×40 cm. Nagga degen med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen 
i 15 minuter.
4. Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Blanda ner mjöl, limesaft och rivet limeskal. Häll över degen i långpannan och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
5. Låt kakan svalna och skär i rutor. Sikta över florsocker vid servering.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Banan- och limekaka med kolaglasyr

Glutenfri! Limesockerkaka med kokos


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…