Annons

Annons

Lågtempererad fläskkarré med apelsin och granatäpple

Laga middag till många på ett enkelt sätt. Apelsin och granatäpple ger spännande smaker till fläskkarrén.

Lågtempererad fläskkarré med apelsin och granatäpple

Lågtempererad fläskkarré med apelsin och granatäpple

6–8 personer
2 tsk salt
1 tsk fänkålsfrön
ca 1,2 kg hel karré, utan ben
2 gula lökar
2 lagerblad
1 kanelstång
2 dl apelsinjuice
2 dl granatäppeljuice
1/2 dl farinsocker
1 msk rödvinsvinäger
1 msk hackad färsk ingefära
1/2 msk dijonsenap

Annons

Garnering:
granatäppelkärnor
persilja

Servera med:
klyftpotatis

Sätt ugnen på 150°.
Mortla salt och fänkål och gnid sedan in blandningen i köttet. Låt köttet ligga en stund medan resten görs i ordning.
Skala och klyfta löken och lägg i en hög i en smord ugnsform. Lägg lagerblad och kanelstång ovanpå.
Blanda alla övriga ingredienser utom granatäpplet i en kastrull och låt koka upp. Sjud blandningen tills sockret har smält.
Lägg köttet ovanpå löken och häll juiceblandningen runtomkring köttet. Stek i nedre delen av ugnen i ca 2 timmar, tills det har en innertemperatur på 82°. Ös köttet ett par gånger under tiden.
Låt köttet vila 20 minuter innan det skärs upp.
Garnera med granatäppelkärnor och persilja och servera med skyn.

Recept Ylva Porsklev Foto: Emma Eriksson

Tips på ett gott vin till middagen hittar du här

Fler goda middagstips!
Fläskfilé på rotfruktsbädd

Inbakad fläskfilé

Porterstek med pressad potatis

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…