Annons

Annons

Laila Bagge visar upp sanningen i egna tv-serien: ”Många uppfattar mig nog som lite kylig”

I tv-serien Lailaland delar Laila Bagge frikostigt med sig av sitt liv. För Året Runt berättar hon mer om kärleken till yngre sambon, sin barnlängtan och sex-sms:et som hamnade hos chefen.

I nya tv-serien får vi 
se en känsligare sida av Laila Bagge.

Fem minuter efter att vi parkerat utanför Laila Bagges Lidingövilla sladdar Laila själv in på gatan i sin gula bil.

– Vi har en dryg timme på oss. Kvart i fem måste jag åka till förskolan och hämta min yngste son, säger hon med andan i halsen.

Annons

I hallen möts vi av den vän
ligt gläfsande blandrashunden Brorsan, som blir salig vid åsynen av Laila och överlycklig hoppar upp och ner på sina tändsticksben. Efter någon minut kommer äldste sonen Liam ner från övervåningen och går artigt fram och hälsar på oss.

– Du gör väl läxan nu? hojtar hon förmanande efter att han försvunnit tillbaka till sitt rum och får ett ”jaja” till svar.

Scenen kunde lika gärna ha
 varit hämtad ur nya realityserien Lailaland, där man får följa med Laila i hennes händelserika vardag.

– Jag har upprepade gånger fått frågan om att göra en realityserie. Förut kände jag mig inte riktigt redo för att dela med mig av så mycket av mitt privatliv. Men nu är jag så jäkla gammal att det inte spelar någon roll längre, säger 45-åringen med ett skratt när vi slagit oss ner i soffan.

Laila hoppas att tittarna genom serien ska få en mer komplex bild av henne.

– Många uppfattar mig nog som stark och kanske lite kylig. Men det finns även en mer känslig sida hos mig som jag tidigare inte har visat upp offentligt. I serien delar jag för första gången med mig av personliga saker som jag inte har pratat om förut.

En riktig käftsmäll

Under seriens gång tvingas Laila bland annat inse att möjligheten till ett gemensamt barn med sambon Korosh kanske har glidit henne ur händerna.

– Jag önskar att någon hade sagt åt mig att frysa in några av mina ägg när jag var yngre. Det är ingen som vet vad som kommer att hända i framtiden. För min egen del trodde jag att jag var klar med barnbiten, men sedan träffade jag Korosh som är 18 år yngre. Jag utgick från att jag själv skulle få avgöra huruvida jag skulle ha fler barn, men så fick jag reda på att kroppen kanske redan har tagit det beslutet åt mig. Det fick mig att känna mig gammal. Jag som hade trott att det bara skulle funka. Jag känner mig ju som samma Laila som jag alltid har varit. Insikten om att kroppen inte längre fungerar så som den alltid har gjort blev en riktig käftsmäll.

Laila poängterar att hon fortfarande är under utredning, men några stora förhoppningar om att kunna utöka familjen med ännu ett biologiskt barn har hon inte.

– Min förståelse för den sorg som ofrivilligt barnlösa känner har vuxit. Sedan smyger det sig också på en oro över att kanske bli lämnad för någon annan för att jag inte kan få barn. Det är en hemsk känsla.

Förutom problematiken kring den med åldern avtagande fertiliteten ser Laila inga nackdelar med att vara tillsammans med 
en 18 år yngre man. När hon 
och Korosh en sen kväll, efter en direktsändning av Idol, fick ögonen på varandra i en bar tvingades hon dock konfronteras med sina egna fördomar.

– Jag tyckte att det fanns en tydlig gräns för hur stor åldersskillnaden får vara i ett förhållande. Därför dömde jag omgående ut Korosh när vi träffades första gången. Jag insisterade på att få veta hur gammal han var, vilket fick honom att undra om jag hade åldersnoja. Till slut tänkte jag: Jag struntar i åldersskillnaden så får vi se hur det går. Det är jag enormt glad över i dag. Så lycklig som jag är med Korosh har jag aldrig någonsin varit tidigare.

Med sambon Korosh är Laila lyckligare än någonsin.

Låg i skilsmässa

Tidpunkten för deras möte var knappast idealiskt.

– Jag låg i skilsmässa efter 
att ha separerat från Niclas (Wahlgren) fyra månader tidigare. Det var skriverier överallt. Dessutom tog det tid för Korosh att vinna Liams förtroende, eftersom Liam var rädd för att han skulle försvinna ur våra liv om det tog slut mellan oss. Jag är tacksam över att Korosh inte sprang åt andra hållet.

Att för tredje gången trä en vigselring på fingret är Laila emellertid inte särskilt lockad av.

– Man ska aldrig säga aldrig, men i dagsläget vill varken jag eller Korosh gifta oss. I stället för ringar har vi förlovningsarmband där vi fyller på med en kula för varje år som vi är tillsammans. Om inte Korosh vill gifta sig känner jag bara: Åh gud, vad skönt! Jag har redan gjort det två gånger och det gick ju inte så bra, konstaterar Laila leende och med tydlig självdistans.

Exmake nummer ett, Anders Bagge, har fortsatt att vara en viktig person i Lailas liv även efter skilsmässan. Sedan uppbrottet för 17 år sedan har de samarbetat kontinuerligt, inte minst som jurymedlemmar i Idol. Nu umgås de dock mer sällan.

– Senast vi sågs var på Anders 50-årskalas i januari. Men vi står fortfarande varandra nära och om någon av oss behöver den andre så finns vi alltid där för varandra.

Saknat 
fadersgestalt

När Laila för tio år sedan blev jurymedlem i Idol var hon omedveten om hur starkt hennes medverkan i programmet skulle komma att påverka hennes fortsatta liv. Övergången från att vara helt okänd utanför musikbranschen till att bli Laila Bagge med hela svenska folket var större än vad hon hade föreställt sig. Efter bara ett år i offentlighetens ljus dog hennes mamma Mona.

– Det var en väldigt, väldigt jobbig tid. Jag grät ut hos mina nära och kära, men offentligt visade jag bara upp den starka Laila, vilket nog fick mig att framstå som lite kall. I dag hade jag kanske gjort annorlunda och vågat visa mer av min sårbara sida. Man behöver inte alltid vara stark. Det är en lärdom som har kommit med åldern.

Mamma Mona var den som byggde upp Lailas självkänsla och inpräntade i henne att ”allting du vill göra kommer du att klara”. Lailas biologiska pappa är palestinier. Han och Lailas mamma träffades när han studerade i Lund.

Efter Lailas födelse bodde den lilla familjen omväxlande i Sverige och Israel, men när Laila var två år separerade föräldrarna. Pappan flyttade från Sverige och Laila återsåg honom inte förrän hon var tolv år. Mamman träffade en ny man, som adopterade Laila och blev pappa till hennes fyra yngre syskon.

– Min biologiska pappa har inte haft den roll som han borde ha haft i mitt liv. Vi har bara träffats sporadiskt, men jag kan avslöja så mycket som att han kommer att dyka upp i min realityserie.

– Min styvfar reste mycket och var inte heller så närvarande under min uppväxt. Han och mamma skilde sig så småningom. Jag ser honom mer som mina syskons pappa än min egen. Det har varit jobbigt att inte ha någon riktig fadersgestalt.

När Laila var i tioårsåldern
diagnostiserades hennes mamma med en obotlig blodcancersjukdom.

– Som barn oroade jag mig ständigt för att mamma skulle dö. Jag visste att om hon rycktes bort skulle jag som äldsta syskonet få axla mammarollen. Samtidigt var jag jätterädd för att vi syskon skulle splittras och inte få växa upp tillsammans.

Farhågorna besannades lyckligtvis aldrig. Undan för undan kom det nya bromsmediciner som höll hennes mamma vid liv tills alla barnen var vuxna. Men till slut gick det inte längre att skjuta upp det oundvikliga. I september 2009 dog mamma Mona vid 61 års ålder, omgiven av sina fem barn.

– Vi stod varandra oerhört nära. Det fanns ingenting jag inte kunde berätta för mamma. Som allra mest saknar jag henne när alla vi syskon med familjer är tillsammans. Hon har numera sju barnbarn, men Liam är det enda av dem som hon hann träffa.

Efter mammans bortgång fick Laila och hennes syskon ett sms med ett telefonnummer av en 
väninna till Mona.

– När vi ringde numret hade mamma pratat in ett långt meddelande till oss barn. Hon berättade bland annat hur mycket hon älskade oss och påminde oss om att ingenting är omöjligt och att vi kommer att ses igen. ”Om ni saknar mig kan ni ju ringa hit och lyssna på hur jag låter.

Visst låter jag barnslig?” sa hon och fnissade. Det var så typiskt mamma. Jag och mina syskon har även
 varsin nalle med en inbyggd bandspelare där mammas röst finns inspelad. Min yngste son Kit behöver bara trycka på en knapp på nallen så kan han höra sin mormors röst.

14-årige sonen Liam figurerar också i Lailaland.

Det här är Laila

Namn: Laila Natalie Bagge.
Yrke: Tv-personlighet, programledare för radioprogrammet Rix MorronZoo och entreprenör.
Ålder: 45 år.
Familj: Sambon Korosh Kananian, 27, sönerna Liam, som fyller 15 i sommar, och Kit, 6, samt blandrashunden Brorsan.
Bor: I hus på Lidingö utanför Stockholm.
Aktuell: Med realityserien Lailaland som visas i TV3 och Viafree.se.

Fyra snabba frågor!

Vilken är din käraste 
ägodel?
– En gammal järnspis från 1800-talet som jag flyttat med mig till varje hus jag bott i. Min sambo tycker att den är jätteful.
Vilket är ditt livs mest minnesvärda telefonsamtal?
– När jag ringde min
 chef för att be om ursäkt för att jag skickat ett sex-sms till henne av misstag. Sms:et var egentligen avsett för
 min sambo. Det hela
 var ytterst pinsamt, men min chef skrattade bara.
Vad är det närmaste 
du har kommit att dö?
– Skottlossningen på Stureplan 1994, där fyra människor dog och 20 skadades. Jag stod i trappan på nattklubben och hörde kulorna vina runt om mig. Tack vare att en kille drog ner mig på marken blev jag inte träffad.
Vad gör du helst en 
ledig lördag?
– Om jag har barnen 
gör jag något mysigt 
med dem. Annars brukar det bli en heldag i soffan med ett maraton av tv-serier. Det är inte ovanligt att jag börjar titta på serier klockan nio på morgonen och slutar först vid midnatt.

Läs också:

Laila Bagge: ”Mina två största drömmar har gått i kras”

Tredje gången gillt – Anders Bagge gifter om sig

Pernilla Wahlgren: ”Det vore härligt att bli kär igen”

Text: Linda Andersson

Foto: Sara Strandlund, TV3


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…