Annons

Annons

Lammburgare med rödlöks- och äppelsalsa

Lammburgare med rödlöks- och äppelsalsa

TILL 4 PERSONER:

500 g lammfärs
3 msk hackad persilja
4–5 msk tärnad fetaost
12 oliver, grovhackade
grovmalen svartpeppar

SALSA:
2 rödlökar
2 äpplen
3 msk finhackad persilja
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt, peppar

Annons

TILLBEHÖR:
4 hamburgerbröd
1 bifftomat

Blanda färsen med persilja, fetaost och oliver och forma till 4 burgare.
Salsa: Skiva löken. Dela, kärna ur och skiva äpplena.

Blanda lök och äppelskivor med persilja, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Pensla burgarna med olja och stek eller grilla 2–3 minuter på varje sida. Peppra. Servera burgarna i hamburgerbröd tillsammans med skivad tomat och lök- och äppelsalsan.

Av: Lena Söderström
Foto: Ulrika Pousette


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…